Yleensä en kajoa vanhoihin töihini, mutta kun  eräs vanha työ  inspiroi minua piirtämään pari uutta kuvaa lisää, niin halusin tehdä tästä vanhastakin työstä tähän kolmen kuvan sarjaan sopivan ja siksi hienoiset muutokset.

Jännän yksityiskohdan tähän hommaan tuo se, että juuri luin Hesarin Nyt- liitteestä kuvataiteilija Jussi Pakkasesta, joka yli kahdenkymmenen vuoden jälkeen sai käsiinsä vanhan maalauksensa, totesi että sehän on ihan kesken ja maalasi sen "valmiiksi".

Taulusta tuli aivan uuden näköinen, mutta silti sama vanha taulu oli sieltä alta vielä tunnistettavissa, vaikka perusasetelmat ja maalauksen tunnelma muuttuivat täysin. On se jännä (Pasilan Routalempiäänellä) miten jotkut työt vaan vaativat aikaa valmistuakseen.

Kun tein tuota ensimmäistä versiota vanhasta työstäni, minulla oli suuria ongelmia saada hahmon ylävartaloa millään tapaa onnistumaan. Kokeilin mielestäni kaikkea ja aina näytti yhtä huonolta. Siksipä jätin hahmon pään ja kaulan vain "kellumaan ilmassa", kun ylävartalo osoittautui ylitsepääsemättömäksi ongelmaksi. Nyt kun otin hetken tauon jälkeen työn uudelleen käsittelyyn, niin ylävartalo syntyi kuin itsestään.

Sain siis jostain tämän kuvan syövereistä höntin idean aiheesta "sisterhood" ja piirsin tälle vanhan työni henkilölle kaksi siskoa.

Tässä Justiina Bella Josefiina uudessa ulkoasussaan, hän on siis sisaruksista vanhin:

Justiina_Bella_Josefiina_II_by_hulluutta

Keskimmäinen sisko on jo edellisessä postauksessa esittäytynyt "Salla Sirine Vilhelmiina"

 
EDIT:

Tein myös kuvan katraan nuorimmasta: "Lotta Loviisa Adalmiina" ,mutta siitä tuli niin kökkö että täytyy tehdä uusi (ja toivottavasti myös parempi!) versio siitä piakkoin.